cover image

Flanellipaidat

Ekologisesta puuvillasta valmistetut flanellipaidat. Peheviä ja samalla riittävän kestäviä metsästykseen tai muihin ulkoilma-aktiviteetteihin.

Mikä tekee flanellipaidoista niin pehmeitä?

Flanellipaita on yksi käytetyimmistä vaatekappaleista kaapissamme. Kangas on kudottu luomupuuvillasta ja sen jälkeen harjattu, jolloin sille tulee tunnusomaisen pehmeä ja hieman nukkaantunut pinta. Tämä tekee flanellipaidasta uskomattoman mukavan, melkein niin mukavan, että haluat pitää sitä ympäri vuorokauden.

Milloin aloimme käyttää flanellipaitoja ensimmäisen kerran?

Jossain 1700-luvulla Walesin maanviljelijät alkoivat käyttää flanellipaitoja. Ne olivat mukavia ja helppohoitoisia, mutta ne olivat myös hyvä tapa suojautua erilaisilta pistoilta ja muilta vaurioilta, joita he helposti saivat työssään. Loppuosa 1800-luvulta lähtien flanellipaita lanseerattiin enemmän muotivaatteena ja se tulee aina olemaan yhdistetty erilaisiin klassisiin ruudullisiin kuoseihin. 1900-luvulla flanellipaitoja käytettiin sotilaiden univormuissa.

Onko mitään ihanampaa kuin pukea päälle pehmeä ja miellyttävä puuvillapellava-paita? Todennäköisesti ei. Klassiset ruudulliset flanellipaidat ovat rakastettu paitamalli, joka on saatavilla sekä miehille että naisille. Niitä kutsutaan joskus metsurinpaidoiksi, ja ymmärtää sen, koska ne ovat sekä kestäviä että mukavia, sillä niillä on yleensä hieman väljempi istuvuus.